La Direcció Financera és una inversió: una funció estratègica dins de la pime Destacats

Nov 20 2016
 • La funció del director financer sempre ha estat vista com una funció de "despatx", de comptar, analitzar i estar una mica apartat de la gestió del negoci. Amb el pas del temps el paper de l' director financer dins de l'estructura empresarial d'una pime o d'una empresa més gran, ha anat creixent en importància. I ha anat adquirint més importància en la mesura que els sectors, negocis etc. s'han vist afectats per gran quantitat de canvis així com volatilitats.

  És en aquest punt quan l'empresa, la pime, veu més necessari planificar, gestionar i controlar el negoci. Aquesta planificació, gestió i control són tres verbs en els quals veiem reflectida la figura del director financer , ja que aquest és el responsable de dur a terme la planificació econòmica financera de l'empresa , a més de gestionar els recursos tant econòmics com financers i establir mesures de control sobre els mateixos. I no només això, sinó que tota aquesta informació ha de ser reportada als màxims òrgans de decisió de l'empresa per ser presa com a base de les decisions estratègiques del negoci.

  Per tant, podem ja dir que la figura del director financer o la funció financera a la pime ha passat a ser una funció estratègica per l'aportació de valor d'aquesta funció a l'empresa.

  És en aquest punt on considerem que el Director Financer l'hem de veure com una figura d'aportació de valor i no "estructural" dins de l'empresa bàsicament pels següents motius:

  • És el responsable de la planificació econòmica financera de l'empresa
  • És el responsable de la gestió dels recursos econòmic financers de l'organització
  Dissenyar l'estratègia financera de l'empresa
  • Té relació amb la Banca i / o el finançament alternativa per al disseny de l'estratègia financera
  • Deu reportar als màxims òrgans de gestió la situació actual i previsiblement la futura de l'organització
  • És una figura important en la definició del pla estratègic de l'empresa participant activament en aquest, de manera que és una figura que coneix les estratègies i models de negoci
  • Totes aquestes aportacions realitzades pel Director Financer suposen un control dels riscos del negoci ja que la falta de planificació i control només porta a l'increment dels riscos empresarials.

  Del que s'ha exposat fins aquí podem veure com qualsevol empresa, gran, mitjana o petita necessita dur a terme una planificació, gestió i control de recursos, per tant, estem dient que les funcions exposades en aquesta article són necessàries per a qualsevol empresa, més encara si tenim en compte que si no es planifica, no es gestiona i no es controlen els recursos, les empreses veuen ràpidament incrementats els riscos del negoci.

  En l'actualitat encara veiem com moltes empreses, majoritàriament pimes, manquen d'un professional expert que exerceixi la funció de director financer, ja sigui de manera interna o externa. Per experiència i pels casos d'èxit amb els quals ja treballem, podem dir que, les empreses per a les quals d'una forma externa duem a terme la figura de director financer han aconseguit els següents objectius:

  • Conèixer la situació econòmica financera de l'empresa
  Implementar la planificació econòmic-financera i per tant tenir un pressupost anual controlat mitjançant el forecasting
  Dissenyar una estratègia financera millorant el pool bancari tant en productes financers com en les condicions bancàries
  • Analitzar, costos i marges el que els ha portat a millorar el marge de contribució
  • Analitzar, revisar i redissenyar el model de negoci utilitzant mètodes com el canvas que els ha permès vendre més i per tant estar creixent


  Treballem amb els nostres clients totes aquestes aportacions de valor de manera que els resultats que s'obtenen suposen que el tenir la Direcció Financera Extern a la pime sigui una inversió per a l'empresa.

  Parlem? Si ens vols conèixer millor visita'ns a www.consultize.es . T'esperem a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Llegir 1332 vegades

Dades de contacte

SC Trade Center
Av. Corts Catalanes, 5-7
08173 Sant Cugat del Vallès
Dilluns - Divendres: 9:00 - 19:00
Dissabte - Diumenge: Tancat

Twitter Feed

¿Sabes que es la propiedad intelectual y porque es tan importante para tu empresa? Contrata un profesional que te a… https://t.co/gJMHkAF6HX
¿Conoces cuáles son los principales riesgos internos que puede tener ahora mismo tu empresa? Aquí encontrarás los p… https://t.co/qgWEvIx5NT
No puede faltar en este lunes la inspiradora frase de Lisa Stone quien gano el premio a Fortune Most Powerful Women… https://t.co/DoO5bGlfU9
Follow Consultize on Twitter

Certificacions

certificacions