Dissenyar un model de negoci: El Model Canvas Destacats

Nov 14 2016

Com fer un pla de negoci amb el Model Canvas ? Moltes vegades a l'hora d'iniciar un negoci no resulta fàcil traslladar la idea a la realitat. Per a això necessitem d'eines que ens ajudin a anar donant forma a la nostra idea alhora que posar-la en marxa.

Una eina que considerem que destaca per la seva senzillesa i claredat és el mètode canvas . Aquest mètode el que proposa és dissenyar un model de negoci que inclogui tots els factors externs i tots els factors interns de l'empresa. És per això que, l'eina es divideix en 9 parts (les 5 de la dreta fan referència a l'entorn de l'empresa i les 4 de la esquerra es refereixen als factors interns de l'empresa).

per a cadascuna de les 9 parts es plantegen una sèrie de preguntes a les que cal anar donant resposta de manera que anem dissenyant el nostre model de negoci. El millor d'això, és que anirem reflexionant sobre cadascun dels factors (intermos i externs) que afecten la nostra empresa i que el podem fer tantes vegades com vulguem / necessitem. A continuació presentem els 9 punts que conté el model amb algunes de les preguntes que ens ajudaran a dissenyar aquest model.

1- Públic Objectiu: per a qui estem creant valor?

2- Proposta de Valor: amb els nostres productes o serveis ¿quines solucions els aporto? ¿Que problemàtica ajudo a resoldre? Quines necessitats estem satisfent?

3- Canals: ¿quins canals utilitzaré? ¿Quins canals són més costosos? ¿Per quins canals vol ser contactat nostre client?

4- Relació amb els clients: quina relació mantindré amb els clients? ¿Es tracta d'un

5- Ingressos: com obtinc els ingressos? ¿De quins productes o serveis provenen els nostres ingressos?

6- Recursos clau: ¿de quins recursos clau disposo per a la nostra proposta de valor?

7- Activitats clau: què hem de fer per potenciar les activitats clau del negoci?

8- Associacions clau: ¿quines relacions mantindré amb els socis?

9- Estructura de Costos: com vaig a configurar l'estructura dels preus i productes del nostre negoci?

Un cop tenim fet el disseny del model, haurem de dissenyar un pla d'acció per anar posant en marxa cada un dels components del model de negoci. D'aquesta manera anirem construint el model que sigui el que realment necessita la nostra empresa. Aquest model haurem de revisar-ho amb certa periodicitat.

Des Consultize proposem realitzar un pla de negoci amb el Model Canvas. Més encara tenint en compte que aquest destaca per la seva senzillesa, metodologia i ens ajuda a tenir una visió general del mateix.

Llegir 1121 vegades

Dades de contacte

SC Trade Center
Av. Corts Catalanes, 5-7
08173 Sant Cugat del Vallès
Dilluns - Divendres: 9:00 - 19:00
Dissabte - Diumenge: Tancat

Twitter Feed

RT @ESeleccio: DEMÀ nova degustació d'una sel·lecció de formatges importats: Beemster de cabra, Tavoliere i Stilton. 👉🏻Establiment: CASA R…
RT @ESeleccio: 👉🏻 BLOC DE FOIE MAS PARES: Elaboracions exclusives de Mas Parés, el primer obrador d’Espanya homologat per la Unió Europea p…
RT @ESeleccio: 👉🏻SELECCIÓ DE PRODUCTES ITALIANS Selecció de productes gastronòmics d’alt nivell, especialitats italianes d’orígens divers…
Follow Consultize on Twitter

Certificacions

certificacions