Direcció financera externa per a Pimes i Startups

Set 04 2015

La direcció financera externa en empreses mitjanes o grans té un paper fonamental en la seva aportació de valor al negoci (gestió dels recursos econòmic financers, anàlisi, control, reporting, etc. .). En parlar de Pimes i Startups, aquesta funció queda, en alguns casos, "diluïda".

Les Pimes, en ser en moltes ocasions negocis familiars que no poden permetre assumir el cost d'un Director Financer, no tenen la figura que realitzi la funció de direcció financera externa. És per això que compten amb la figura del gestor extern i del comptable.

Dit això, hi ha una sèrie de funcions dins l'àmbit econòmic financer, que per molt petita que sigui la PIME, aquestes haurien de realitzar-se. Aquestes funcions són: tenir un sistema de costos, analitzar-los, tenir un pressupost econòmic, analitzar desviacions, recerca de finançament, etc.

Amb tot això, per què no externalitzar aquestes funcions? ¿Per què no buscar un professional que faci les funcions a mida per a les Pimes que realment no poden permetre tenir una figura de manera fixa a la seva empresa ?. En el cas d'externalitzar aquestes funcions, considerem que aportem, a les Pimes, 2 tipus de beneficis: el benefici econòmic (no tenir el cost de seguretat social que s'hauria d'assumir en el cas de tenir a aquesta figura fixa, a més de tots aquells beneficis relacionats amb la millora de la gestió) i el benefici d'aportació de valor (considerem que amb un professional extern es realitzaran totes les funcions referents a anàlisi del negoci, pressupostos , desviacions, control de costos, tresoreria, finançament que de vegades no es realitzen, etc.).

Sens dubte, els 2 tipus de beneficis que s'aporten constitueixen una millora de la gestió del negoci i porten a l'empresa cap a la millora de la rendibilitat. Hem de tenir en compte que, moltes pimes han aconseguit sobreviure en un entorn de crisi i que moltes d'elles comencen a créixer, i per tant replantejar-se la direcció financera externa, justificaria encara més la seva raó de ser.

Llegir 1035 vegades

Dades de contacte

SC Trade Center
Av. Corts Catalanes, 5-7
08173 Sant Cugat del Vallès
Dilluns - Divendres: 9:00 - 19:00
Dissabte - Diumenge: Tancat

Twitter Feed

¿Sabes que es la propiedad intelectual y porque es tan importante para tu empresa? Contrata un profesional que te a… https://t.co/gJMHkAF6HX
¿Conoces cuáles son los principales riesgos internos que puede tener ahora mismo tu empresa? Aquí encontrarás los p… https://t.co/qgWEvIx5NT
No puede faltar en este lunes la inspiradora frase de Lisa Stone quien gano el premio a Fortune Most Powerful Women… https://t.co/DoO5bGlfU9
Follow Consultize on Twitter

Certificacions

certificacions