Imprimir aquesta pàgina
Control i Seguiment de l'exercici 2.017

Control i Seguiment de l'exercici 2.017 Destacats

Des 09 2016
De tots els aspectes relacionats amb el control de gestió o el control econòmic, el seguiment econòmic de qualsevol negoci adquireix una gran importància. En l'actualitat, encara veiem moltes pimes que porten la comptabilitat obligatòria i només analitzen el dia a dia del negoci.

En el món de l'empresa, sigui aquesta de gran o petita grandària, és de summa importància realitzar el pressupost anual de l'activitat ja que aquest ens dirà la previsió de vendes, els costos de vendes així com els altres costos del negoci. Aquest pressupost anual és una eina que és la guia econòmica del negoci i ha d'estar molt "viu", és a dir, cal seguir-lo i rectificar al llarg de l'any. A partir d'aquest pressupost , en el moment de realitzar el tancament mensual hem de comparar l'activitat econòmica del tancament mensual amb l'activitat prevista (pressupost) i amb l'activitat del mateix mes de l'any anterior. D'aquesta manera, a mesura que es vagin meritant els mesos tindrem la previsió econòmica del que serà la nostra activitat, és el que anomenem forecasting .

Considerem que fer aquest seguiment utilitzant el forecasting aporta un gran valor al gestor de l'empresa ja que saps amb certesa quina és la situació actual del negoci amb visió de futur. Però per això, cal fer aquest seguiment econòmic des de l'inici de l'exercici, de manera que sempre es té la visió a un any vista de com es tancarà la nostra activitat. Ara que ens acostem al tancament de l'exercici 2.016, és un moment en què hem de tenir ja realitzat el pressupost per a l'any 2.017 , de manera que a mesura que es vagi meritant l'exercici anem seguint l'activitat econòmica de l'empresa respecte al pressupost. D'aquesta manera podrem anar analitzant les desviacions que hi ha hagut i anar implementant les mesures correctores corresponents.

Amb tot l'exposat fins aquí, el realitzar el seguiment ja esmentat comportarà una sèrie de beneficis que comentem a continuació:

• Tenir informació econòmica a un any vista.
• Saber des de l'inici de l'exercici quina serà la previsió de tancament de l'any.
• Determinar en quines partides ens estem desviant, el que ens portarà a analitzar el perquè de la desviació i què haurem de fer per corregir-la.
• Orientar la gestió del negoci cap al control i la rendibilitat.
• Tenir informació econòmica de valor que sens dubte aportarà valor en la presa de decisions.

En Consultize acompanyem pimes a implementar el seguiment econòmic dels seus negocis ia la implementació de les mesures correctores a les desviacions aparegudes, d'aquesta manera s'orienta la pime cap al control i millora de la rendibilitat.

Per a més informació sobre el nostre servei pot veure el següent link o contactar amb nosaltres al mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. http://bit.ly/2hmjRKY
Llegir 1456 vegades